wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Suplementy diety » Aliness Enzyme Complex PRO x 90 kapsułek vege
Kontakt
  • Ivete Ewa Mróz
    ul.Dębowa 4C
    96-300 Korytów A
    NIP: 8381353224

  • E-mail:gabinet@ivete.pl
  • Telefon509-202-616
Dodatkowe opcje przeglądania
Producenci
Wysyłka
Przy zakupie powyżej 199 zł wysyłka gratis.
 
DPD

Paczkomaty


Płatności
alt
Aliness Enzyme Complex PRO x 90 kapsułek vege

Aliness Enzyme Complex PRO x 90 kapsułek vege

MedicaLine

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: do 3 dni

Koszt wysyłki: od 8,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 14,00 zł
Kurier Inpost - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Paczka w RUCHU - 8,00 zł

Numer katalogowy: ML059

Kod EAN: 5903242580086

Stan produktu: Nowy

Cena: 44,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Enzyme Complex PRO zawiera roślinne enzymy trawienne NON GMO otrzymane w procesie fermentacji, nadające się w codziennej suplementacji. Polecane również dla wegan i wegetarian.

Amylaza
Proteaza
Celulaza
Laktaza
Lipaza
Fibregum TM
Lactowise®

Składniki: Digezyme® complex w tym: Alfa amylaza (z Aspergillus oryzae), neutralna proteaza (z Bacillus licheniformis), laktaza (z Aspergillus oryzae), lipaza (z Aspergillus oryzae), celulaza (z Trichoderma reesei), Fibregum™ -Błonnik akacjowy (prebiotyk), LactoWise®: (Bacillus coagulans vieble spore MTCC 5856) (probiotyk), Glaktomannan  (prebiotyk)), otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: spożywać 1 kapsułkę dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Opakowanie: 90 kapsułek vege

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Składniki zawarte w Enzyme complex PRO:

DigeZyme® to innowacyjny, wieloenzymatyczny kompleks DigeZyme®. Składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze. Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i wszystkie trzy są odporne na działanie soków żołądkowych, zachowując swoją aktywność trawienną. Preparat DigeZyme został również poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji składników mineralnych i witamin.

LactoWise® to komples probiotyczno-prebiotyczny zwany synbiotykiem. Zawarte w nim bakterie Bacillus coagulans vieble spore mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej. Glactomannan to błonnik o działaniu prebiotycznym. Jest frakcją rozpuszczalnego włókna pochodzącego z błonnika pokarmowego, z nasion kozieradki pospolitej.

FibgerumTM
    jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika
    posiada wysoką tolerancję pokarmową
    posiada przebadane klinicznie właściwości prebiotyczne
    gwarantuje minimum  90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę
    nie ulega trawieniu, o wysokim ciężarze cząsteczkowym polisacharydu oczyszczonym przy użyciu wyłącznie metod fizycznych, czyli bez obróbki chemicznej lub enzymatycznej.
    udowodnione działanie bifidogeniczne
    stymuluje produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
    wysoka tolerancja dla jelit do 50g/dzień
    niska wartość kaloryczna

O enzymach trawiennych:
Enzymy trawienne to grupa enzymów wydzielanych w układzie pokarmowym, w większości hydrolaz (enzymów hydrolitycznych), katalizujących rozkład związków bardziej złożonych do prostszych (z udziałem wody). U wszystkich heterotrofów (organizmów cudzożywnych) procesy trawienia przebiegają podobnie i uczestniczą w nich takie same lub bardzo podobne grupy enzymów, które wytwarzane są przez wyspecjalizowane gruczoły trawienne. Enzymy uczestniczą praktycznie w każdym procesie zachodzącym w naszym organizmie.

Trzy podstawowe składniki odżywcze w pożywieniu, tj. węglowodany, białka i tłuszcze są przyswajane przez organizm ludzki dopiero po rozbiciu na mniejsze cząsteczki strawne. Proces trawienia rozpoczyna się w jamie ustnej, gdzie amylazy ślinowe wstrzyknięte wraz ze śliną zaczynają rozkładać cukry złożone, takie jak skrobia roślinna, na mniejsze cząsteczki. Następnie pokarm przenoszony jest do żołądka, gdzie zostaje poddany obróbce enzymatycznej przez enzym trawiący białko, zwany pepsyną, który jest wydzielany przez wyspecjalizowane komórki żołądkowe zwane komórkami głównymi. Następnie dzięki ruchom perystaltycznym przewodu pokarmowego treść żołądka transportowana jest do jelita cienkiego. Tam sok trzustkowy wraz z żółcią wydzielaną z wątroby za pośrednictwem pęcherzyka żółciowego ułatwiają dalsze trawienie cukrów, białek i – co ważne – tłuszczy pokarmowych. Odpowiednie enzymy, tj. amylaza trzustkowa, karboksypeptydaza i lipazy, dostarczane są wraz z sokiem trzustkowym. Lipaza trzustkowa hydrolizuje tłuszcze do wolnych kwasów tłuszczowych, które pod wpływem soli żółciowych przekształcają się w micele, tj. postać tłuszczy pokarmowych, która jest wchłaniana przez komórki przewodu pokarmowego.

WPŁYW ENZYMÓW POKARMOWYCH NA STAN ORGANIZMU

Chociaż pracy układu pokarmowego w zasadzie nie można zobaczyć, ilość wyprodukowanych soków trawiennych i enzymów robi wrażenie. Na przykład średnia dzienna produkcja śliny wynosi od 1 do 1,2 litra. Tyle właśnie śliny potrzeba każdego dnia, żeby zainicjować proces trawienia. Równie imponująco wygląda ilość soków i płynów trawiennych produkowanych przez układ pokarmowy, aby podtrzymać cały proces

Co to jest Digezyme?

Digezyme® to mix kompleksu wieloenzymowego zawierający następujące enzymy:

    amylaza (enzym hydrolizujący skrobię)
    proteaza (enzym hydrolizujący białka)
    lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz)
    celulaza (która hydrolizuje celulozę)
    laktaza (która hydrolizuje laktozę)

Aktywność każdego z enzymów w Digezyme® jest następująca:
1. Amylaza (karbohydraza): rozkłada węglowodany, takie jak skrobia oraz glikogen i polisacharydy na mniejsze jednostki.
2. Celulaza: rozkłada celulozę i chitynę: pomaga uwolnić  składniki odżywcze zarówno z owoców jak i warzywach.
3. Lipaza: rozkłada lipidy i poprawia wykorzystanie tłuszczu,
4. Proteaza: rozkłada białko
5. Laktaza: rozkłada laktozę (cukier mleczny)

Źródło pochodzenia enzymów w Digezyme®:
Alfa-amylaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
Laktaza (Aspergillus oryzae)- z grzybów
Lipaza (Aspergillus oryzae) - z grzybów
Celulaza (Trichoderma reesei ) - z grzybów
Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) – bakterie


Żaden z enzymów stosowanych w Enzyme Complex nie pochodzi od zwierząt.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu